3 Mayıs 2010 Pazartesi

Yeni hediyem Nikon d300s


Dün eşim elinde bir fotoğraf makinasıyla çıkageldi, bana almış, planlarımızda ekip halinde çalışmak vardı yani ilerki zamanlarda bunu hayata geçiricez. Makinayı hafta içi rahat olduğum zamanlarda iyice kurcalayarak öğrenmeye, detaylarını anlamaya çalışıcam. Aslında çok istediğim bir şeydi ama maddi olarak biraz sıkıldığımız şu günlerde gereğide yok gibiydi neyse eşimin inadıyla başedilmez :) Bu günlerde geçecek nasıl olsa.. Yakında bol bol güzel fotoğraflarla yine burada olucam. Ha bu arada eşim panoramik çekim yani sanal tur ustasıdır. İzmirde hatta Türkiye'de gigapiksel yöntemiyle net panorama çeken pek bi kişi yoktur. Genelde çok ucuza bu işi yapan ama kesinlikle görüntülerde netlik olmayan, karıncalı bir görüntü veren nesnelere yada manzaraya yaklaştıkça renklerde dağılma olan bir çok panorama gördüm. Eşimin çekimlerindeki farklar çok fazla, görüntü kalitesi süper. Şimdi yeni planları var, yurt dışından yeni ekipmanlarımız geliyor. Eşim diğer panoramalardan farklı bir çekimi olan görüntüyü sadece tek karede her yönüyle çeken mükemmel bir alet olduğunu söylüyor.. Hayırlısı bu model daha çıkmamış, çıktığında elimize ulaşacak.



2 Mayıs 2010 Pazar

Baharın cıvıl cıvıl renkleri arasında karamsar bir ruh...


Sizdede oluyormu acaba tam nisan mayıs aylarında sıkıntı, durup dururken ağlamak, önceden fazla takmadığınız şeyler için yırtınmak, suratsızlık, bezginlik say say bitmez. Tabi birde benim stresimin arasına regli olamama eklendi hiç olmayan birşeydi ama oldu. Buda tabi ayrı sıkıntı veriyor. Dışarıda hava harika, ağaçlar rengarenk, çimler yemyeşil, deniz masmavi ama benim içim kapkaraaa.. Birde evliyseniz sorumluluklarınız varsa hele birde fazla sorumluluk hissetmeyen bir eşe sahipseniz bu gibi ruh halleri bu gibi mevsimlerde daha da depreşiyor..

Bu gibi dönemlerde tatlı, şekerleme, çikolata, dondurma, lokma tatlısı gibi şeyler beni rahatlatıyor sanki daha iyi, daha mutlu oluyorum hele birde tartıda kilomun değişmemesi sonrasında ayrı bir huzurda veriyor..