13 Şubat 2010 Cumartesi

Meyveli Dondurma (Muzlu Frigo)


Bu da eski tariflerden uzun zamandır yapmadığımı farkettim, bir de oğlum dondurma diye tutturunca bu güzel dondurmayı yapmaya karar verdim. Tarifi kremşanti paketinin arkasında görmüştüm yapınca da çok sevmiştik ama kış olunca yapılmıyor pek fazla.. Ben diyetteyim ama bir parça yedim, ağzıma gelen tadı tarif edemiyorum şimdi, yapın ve görün diyeyim. Ama sakın demeyin verdiği tarifleri ne kadar da övüyor diye çünkü gerçekten çok beğendiğim yada çevredekilerin yiyipte çok beğendiği lezzetleri buraya koyuyorum...

Malzemeler (Açıklamalı)

2 paket krem şantiyi 1.5 su bardağı süt ile iyice çırpın.
Çırpılan krem şantinin içine bir paket petibör ufalayın...

Ben içine 1.5 iri muz, göz kararı ceviz, kuru üzüm, damla çikolata, kuru kayısı doğrayıp koydum. Sizde evinizde olan hoşlandığınız şeylerden koyabilirsiniz...

Evinizde cam olmayan yani buzlukta soğuğa dayanabilecek kaplardan birini alıp içine streç film yada poşet yerleştirip karışımı içine dökün, boş yer kalmasın, kaşıkla bastırın. Buzluğa kaldırın. İyice donduğunda tabağa alıp üstüne ya vanilyalı yada çikolatalı sos dökebilirsiniz. Afiyet olsun...

12 Şubat 2010 Cuma

Un Kurabiyesi (damla çikolatalı ve cevizli)



Bu un kurabiyesi de tarif olarak çok sağlam, yıllardır hep bu tarifi uygularım elinize aldığınızda dağılmaz ama ağızda çok güzel dağılıyor :) Bu da sürekli yaptığım tarifler arasında, vazgeçilmezimizdir. Çok pratik yap ve ye. Bazı bloglarda un kurabiyesi tariflerinden çok şikayetler okudum ama bu tarifi güvenerek yapabilirsiniz...

Un Kurabiyesi (cevizli ve damla çikolatalı)

1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin yada tereyağ
Yarım su brd pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı nişasta
3 yada 4 su bard un (kulak memesi kıvamında olduğunda un koymayı kesin)
İçine istenen konabilir (ceviz, üzüm, damla çikolata)

Önce sıvı yağ, margarin ile pudraşekerini iyice yoğur daha sonra vanilya, un, kabartma tozu, ceviz (damla çikolata, fındık, üzüm) vs konup yoğurulur (ben ceviz ve damla çikolata koydum) Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde yani elinize artık yapışmadığında yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde dizilir önceden ısınan 175 fırında pişirilir, arada bir kontrol edin altı pembeleştiğinde alabilirsiniz. Sıcakken her yerine pudra şekerini bulayın..

Islak Kek (çok nefis)


Bu keki yerken kendinizden geçmemeye dikkat edin çünkü ben ne zaman yapsam yanımdakilerden mmmm sesleri geliyor :) Eşim sürekli ister ve sever... Ölçüler çok sağlam güvenerek yapabilirsiniz...

Malzemeler
1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı sıvıyağ

1,5 su bardağı şeker

4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
3 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Ceviz içine 2 avuç kadar

Şekeri,sütü,sıvıyağı ve kakaoyu iyice çırpın. (ben biraz fazla yaptım bol olsun diye) Sosu için karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalan karışıma yumurtaları koyup çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu da ekleyin biraz daha karıştırın.Yağladığınız borcama karışımı dökün. Fırnınızı 175 dereceye getirip ısıtın ve kekinizi fırına verin, kürdan batırarak kontrol edin pişince fırından alın ve dilimleyin sıcakken kakaolu sosu kekin üzerine eşit şekilde dökün. Ben üzerine ceviz, tarçın ve hindistan cevizi döktüm.. Kek sosu çekip soğuyunca üzerine streç film kapatıp buzdolabına koyun üstü açık kalırsa kurur. Afiyetle...