13 Şubat 2010 Cumartesi
Meyveli Dondurma (Muzlu Frigo)
12 Şubat 2010 Cuma
Un Kurabiyesi (damla çikolatalı ve cevizli)
Un Kurabiyesi (cevizli ve damla çikolatalı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin yada tereyağ
Yarım su brd pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı nişasta
3 yada 4 su bard un (kulak memesi kıvamında olduğunda un koymayı kesin)
İçine istenen konabilir (ceviz, üzüm, damla çikolata)
Önce sıvı yağ, margarin ile pudraşekerini iyice yoğur daha sonra vanilya, un, kabartma tozu, ceviz (damla çikolata, fındık, üzüm) vs konup yoğurulur (ben ceviz ve damla çikolata koydum) Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde yani elinize artık yapışmadığında yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde dizilir önceden ısınan 175 fırında pişirilir, arada bir kontrol edin altı pembeleştiğinde alabilirsiniz. Sıcakken her yerine pudra şekerini bulayın..
Islak Kek (çok nefis)
Bu keki yerken kendinizden geçmemeye dikkat edin çünkü ben ne zaman yapsam yanımdakilerden mmmm sesleri geliyor :) Eşim sürekli ister ve sever... Ölçüler çok sağlam güvenerek yapabilirsiniz...
Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ceviz içine 2 avuç kadar
Şekeri,sütü,sıvıyağı ve kakaoyu iyice çırpın. (ben biraz fazla yaptım bol olsun diye) Sosu için karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalan karışıma yumurtaları koyup çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu da ekleyin biraz daha karıştırın.Yağladığınız borcama karışımı dökün. Fırnınızı 175 dereceye getirip ısıtın ve kekinizi fırına verin, kürdan batırarak kontrol edin pişince fırından alın ve dilimleyin sıcakken kakaolu sosu kekin üzerine eşit şekilde dökün. Ben üzerine ceviz, tarçın ve hindistan cevizi döktüm.. Kek sosu çekip soğuyunca üzerine streç film kapatıp buzdolabına koyun üstü açık kalırsa kurur. Afiyetle...