2 Şubat 2010 Salı

LEZZET ŞENLİĞİ OMLET



Genelde çok sıkm yaptığım bir omlettir. İçinde doyurucu herşey var. Lezzeti mükemmel, bayılarak yiyorum.

Malzemeler:
1 yumurta
1 küçük patates
1 minik domates (çok olunca sulandırıyor)
1 talı kaşığı un
4 adet yeşil zeytin
Yarım çay bardağı kaşar
Bir tutam maydonoz
Zeytinyağı yada tereyağı

Önce rendenin çok ince yeriyle kaşarı, patatesi rendeleyin, domatesleri elinizle doğrayın ama fazla suyunu sıkın (sulanırsa kıvamlı olmaz), zeytinleri doğrayın, yumurta, unu ilave edin, maydonozu koyun, tuzunu da koyup çırpın. Daha sonra yağ gezdirip kızdırdığınız tavaya dökün. İçinde domates olduğu için dağılabilir ama dağılsada lezzetinden hiç bir şey kaybolmuyor, çok lezzetli. İsterseniz başka bir tavaya ters çevirerek alabilirsiniz, altını da bu şekilde pişirebilirsiniz.. Afiyet olsun...

RENKLİ SALATA

Malzemeler:
Kırmızı lahana
Havuç
Maydonoz
Zeytinyağı, limon, tuz

Malzemelerin miktarını siz belirleyebilrisiniz. Maydonozları yıkayıp doğruyoruz, havucu iri rendeyle rendeliyoruz, lahanayı da aynı şekilde rendeleyip bir kabın içinde limon, tuz, zeytinyağı ile harmanlıyoruz. Servis tabağına koyup afiyetle yiyebilirsiniz...



BUGÜNKÜ MENÜM :)


Bugün Ne pişireceğime karar veremedim aslında... Dün alışverişe çıkarken diyette olduğumuda göze alarak bol bol sebze aldım. Kabak, patlıcan, mantar, domates.... Sonra internetten yemek tariflerine baktım istediğim gibi bir şey bulamayınca iş başa düştü.. İşte o anında ilham gelen tarifi aşağıda veriyorum.
FIRINDA MANTARLI PATATESLİ KÖFTE
Malzemeler:
400 gr mantar
4 diş sarımsak
2 büyük patates
7-8 tane cherry domates
500 gr kıyma (köfteyi bildiğiniz gibi yapın)
1 yemek kaşığı salça
Arzu ettiğiniz kadar sıvı yağ

Önce mantarları tamizleyelim, sonra patatesleri yuvarlakça kesip tepsinin en altına yerleştirelim. Üstüne dilimlediğimiz mantarlar, domatesler, ince ince doğradığımız sarmısakları serpelim. Ben kıymanın içine galeta yada ekmek koymadım sadece kuru soğan rendesi, kimyon, karabiber ve tuz koydum şekil verip tepsinin en üstüne yerleştirdim. Sonra bir kabın içine salça, biraz su, tuz, yağ koydum ve çırpıp tepsinin üstüne gezdirdim. Sonra 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirdim. Yanlız ben diyette olduğumdan içindeki yemeğin suyunu boşalttım. Üzerine maydonoz vs konulabilir.